Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Η εφημερία ξεκίνησε χωρίς κλίνες

Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Η εφημερία ξεκίνησε χωρίς κλίνες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ ξεκίνησε η εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον αρμόδιο διευθυντή, Νικόλαο Καπραβέλο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε το γεγονός ως αδιανόητο κι επεσήμανε πως δεν πρέπει να γίνεται συζήτηση για άρση των περιορισμών, αλλά για την τακτική που θα ακολουθηθεί προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Μάλιστα, υποστήριξε ότι τα μέτρα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι την κυκλοφορία του εμβολίου.

«Δεν είναι αγώνας δρόμου ή ταχύτητας, να ανοίξουμε στις 14 ή στις 21» είπε χαρακτηριστικά κι επανέλαβε ότι ανάμεσα στα θύματα της covid – 19 είναι και νέοι άνθρωποι, τη στιγμή που η κόπωση του υγειονομικού προσωπικού είναι μεγάλη τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

«Οι νοσηλεύτριες κλαίνε, όταν μετά από ώρες δουλειάς, μπαίνουν στις κλίνες, γιατί δεν υπάρχει άλλο προσωπικό και ο ασθενής τις έχει ανάγκη. Απελπίζονται, τα χάνουν όταν δεν βρίσκουν μάσκα στο συρτάρι» εξήγησε. Επιπλέον, όπως δήλωσε, είναι αδύνατον για την πολιτεία να βασιστεί στο υφιστάμενο σύστημα Υγείας, για να προχωρήσει σε άνοιγμα. 

Παραταύτα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι το προσωπικό των νοσοκομείων είναι δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται στις ΜΕΘ και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τους σώσουν. Μιλώντας για τους συγγενείς τους, είπε «ο βουβός πόνος τους είναι και δικός μας».

«Οι εντατικολόγοι δεν φοβούνται τον θάνατο. Να το ξέρουν οι συμπολίτες μας» κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή