Ποια καταστήματα θα ανοίξουν μετά τα εποχικά

Ποια καταστήματα θα ανοίξουν μετά τα εποχικά

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις, για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Mόλις 110 τα καταστήματα εποχικών ειδών

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Μega, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα εποχικά καταστήματα είναι λίγα στον αριθμό, συγκεκριμένα μόλις 110 σε όλη την Ελλάδα και δεν αναμένεται να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό φορτίο, που παραμένει επιβαρυμένο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι αυτά τα καταστήματα έπρεπε να ανοίξουν, καθώς πολλά από τα είδη τους δεν μπορούν να πωληθούν τού χρόνου, όπως για παράδειγμα τα στολίδια πού γράφουν 2021. Πρόσθεσε όμως ότι «εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα τα ξανακλείσουμε» ενώ προειδοποίησε για τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση αδείας για τους παραβάτες.

Επίσης, διευκρίνισε ότι όσα καταστήματα έχουν και παιχνίδια και στολίδια, δεν ανοίγουν.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε χθες το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και για την πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Θα ακολουθήσουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μόλις το επιτρέψει η πανδημία, τα επόμενα καταστήματα που σχεδιάζεται να ανοίξουν είναι όσα πωλούν παιχνίδια, βιβλία, κομμωτήρια, ανθοπωλεία.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση για διατίμηση στα τεστ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή