Σημαντική επιτυχία για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σημαντική επιτυχία για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ των 250 καλύτερων πανεπιστημίων διεθνώς στο επιστημονικό πεδίο «Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων» κατετάγη το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ).

Συγκεκριμένα, ο διεθνής φορέας αξιολόγησης «US News Best Global Universities Subject Rankings» κατέταξε το ίδρυμα στην 218η θέση παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο Economics and Business για το 2021. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος, για την εν λόγω κατάταξη λαμβάνονται στοιχεία από την βάση δεδομένων της «Web of Science», όπως η ερευνητική φήμη του πανεπιστημίου στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει, ο αριθμός των δημοσιεύσεων, ο αριθμός και η απήχηση των αναφορών (citations), ο αριθμός και το ποσοστό των δημοσιεύσεων που βρίσκονται στο top 1% με τις περισσότερες αναφορές, ο αριθμός και το ποσοστό των δημοσιεύσεων που βρίσκονται στο top 10% με τις περισσότερες αναφορές, καθώς και το ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες σε σύγκριση με τα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή