ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Απαγόρευση συναθροίσεων την Κυριακή

Απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Απαγόρευση συναθροίσεων την Κυριακή

Την απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, τεσσάρων ή περισσοτέρων ατόμων, αποφάσισε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για αύριο, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως τονίζεται, η απόφαση ελήφθη λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Κατά την ανακοίνωση, για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

– διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

– διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν από τις 8 το πρωί οι σταθμοί του μετρό «Ομόνοια»,«Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια». 

Την Πέμπτη, πάντως, δημοσιοποιήθηκε κάλεσμα για συμμετοχή σε συμβολική συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, το σημείο δηλαδή δολοφονίας του 15χρονου μαθητή. Το κείμενο υπογράφεται κυρίως από δικηγόρους, δημοσιογράφους και μουσικούς, που σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι η εκδήλωση θα γίνει «φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις».

Αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε μέσω του Athens Indymedia και η αναρχική ομάδα «Μέτωπο Αντίστασης», σε κείμενο υπό τον τίτλο «Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε καραντίνα».

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση, είχαν παρατηρήσει, μιλώντας την Πέμπτη στην «Κ» ότι δεν διαπιστώνεται κινητοποίηση αντίστοιχη εκείνης που καταγράφηκε τη 17η Νοεμβρίου.

Κι αυτό διότι δεν παρατηρείται ενεργοποίηση οργανωμένων ομάδων (π.χ. ΠΑΜΕ), όπως συνέβη προ τριών εβδομάδων.