Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ένταση και προσαγωγές στα Εξάρχεια

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ένταση και προσαγωγές στα Εξάρχεια

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατό άτομα έχουν προσαχθεί από το πρωί της Κυριακής στην περιοχή των Εξαρχείων, και πάνω από 140 συνολικά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω συγκεντρώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ένταση και προσαγωγές στα Εξάρχεια-1

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 40 εξ αυτών, άνοιξαν πανό και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία από τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Εμ. Μπενάκη, ωστόσο εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Στο μεταξύ πειθαρχικές διαδικασίες κινούνται για τον αστυνομικό που απεικονίζεται σε βίντεο να πετά ανθοδέσμη, η οποία είχε αφεθεί στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η Ελληνική Αστυνομία διέταξε ήδη επείγουσα διοικητική έρευνα για το περιστατικό.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ένταση και προσαγωγές στα Εξάρχεια-2

Αργότερα, πμάδα ατόμων συγκεντρώθηκε και επί της οδού Τσαμαδού, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Το απόγευμα πάντως επικρατεί ηρεμία, με την αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ένταση και προσαγωγές στα Εξάρχεια-3

Κλειστοί σταθμοί μετρό και ΗΣΑΠ

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 5 το πρωί η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων.

Παράλληλα, από το πρωί και σταδιακά έχουν κλείσει πολλοί σταθμοί του μετρό (Αττική, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια, Σεπόλια, Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Συγγρού-Φιξ, Ν. Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, Μεταξουργείο), αλλά και του ΗΣΑΠ (Κάτω Πατήσια, Αγ. Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα)

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ένταση και προσαγωγές στα Εξάρχεια-4

Eπεισόδια στα Χανιά 

Στην Κρήτη, ένταση και μικρής έκστασης επεισόδια «σημάδεψαν» το μεσημέρι την συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων. Από νωρίς το πρωί, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν.

Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

Σε κάποιες προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. και στη Θεσσαλονίκη, όπου ολιγομελείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι. Μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο, επί της Λεωφόρου Στράτου, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τηρώντας αποστάσεις, σήκωσαν για λίγη ώρα πανό διαμαρτυρίας, φώναξαν συνθήματα και διαλύθηκαν. Παράλληλα, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στη Νέα Παραλία κρατώντας πλακάτ με συνθήματα και αποχώρησαν. Αιφνιδιαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, και στην πλατεία Επταλόφου, στους Αμπελόκηπους.

Επιθέσεις κατά αστυνομικών σε Άλιμο και Σεπόλια 

Δύο επιθέσεις κατά αστυνομικών έχουν σημειωθεί από το βράδυ του Σαββάτου στον Άλιμο και στον Κολωνό. Στο δεύτερο περιστατικό, μάλιστα, πέντε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ συνελήφθη μια 22χρονη

Σημειώνεται ότι, με φορητές κάμερες είναι εφοδιασμένοι, από σήμερα έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας οι άνδρες των ΜΑΤ που θα επιχειρούν σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών – Πλατεία Συντάγματος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή