Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πιερία

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πιερία

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα συνεχίζουν να προκαλούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από το πρωί, κυρίως στην Πιερία.

Κλειστή είναι σε δύο σημεία η επαρχιακή οδός Κατερίνης – Καρίτσας, στο 7ο και στο 12 χλμ., λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Στην περιοχή της Κατερίνης (Σβορώνο, Κονταριώτισσα, Κεραμίδι), η Πυροσβεστική δέχθηκε 13 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ άλλες 15 κλήσεις δέχθηκε από την ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου. Εκεί έχει έως τώρα ενεργήσει για άντληση υδάτων σε τέσσερις περιπτώσεις ενώ τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής θα κάνουν έλεγχο για να επιχειρήσουν σε άλλες οκτώ.

Σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται χαμηλή στάθμη νερού και οι πυροσβέστες δεν μπορούν να ενεργήσουν, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Π.Υ.

Πέντε αντλήσεις υδάτων πραγματοποιήθηκαν στην Βέροια, ενώ κλειστή στο 4ο και στο 7ο χλμ. ήταν το πρωί και η Εθνική Οδός Κατερίνης – Ελασσόνας λόγω συγκέντρωσης υδάτων. Ωστόσο, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τις 12:00, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Κατερίνη, λόγω της κακοκαιρίας και της πτώσης δένδρων καταγράφονται μικρές καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού (Θεσσαλονίκη – Λάρισα), ενώ προβλήματα από υπερχειλίσεις ρεμάτων υπάρχουν σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Πιερίας.

Σφοδρή κακοκαιρία στη Μαγνησία

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το πρωί τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, με πολύ δυνατή βροχή, αστραπές και κεραυνούς. Η πολύ έντονη βροχόπτωση άρχισε λίγο μετά τις 7:00 και διήρκησε για περίπου μία ώρα, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους.

Η νέφωση στην περιοχή του Βόλου είναι πολύ χαμηλή και ιδιαίτερα πυκνή με αποτέλεσμα να υπάρχει χαμηλή ορατότητα. Μεγάλες ποσότητες νερού έχουν και οι χείμαρροι Κραυσίδωνας και Ξηριάς, η στάθμη των οποίων έχει ανέβει αρκετά αλλά όχι επικίνδυνα. Κλήσεις για βοήθεια έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, όμως όχι για κάτι σοβαρό, κατά το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ισχυροί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη

Μεμονωμένα προβλήματα προκάλεσαν στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί έβρεχε, οι άνεμοι που κατά διαστήματα έφθασαν τα 6 μποφόρ είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν δένδρα, να ξηλωθούν τέντες και να μετακινηθούν κάδοι απορριμμάτων, ενώ σε ορισμένες περιοχές αναφέρθηκαν διακοπές ρεύματος.

Η πυροσβεστική κλήθηκε σε δύο περιπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη για κοπές δένδρων και σε μία εξ αυτών, στην Τούμπα, καταγράφηκε ζημιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο από πτώση κλαδιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή