ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βγαίνει από τη ΜΕΘ του Ρίου ο 8χρονος – Το δώρο που του έκανε το προσωπικό

Βγαίνει από τη ΜΕΘ του Ρίου ο 8χρονος – Το δώρο που του έκανε το προσωπικό

Εντός της ημέρας αναμένεται να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στο Ρίο, ο 8χρονος που παρουσίασε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορωνοϊο.

Όπως μεταδίδει το thebest.gr, ο μικρός από χθες δεν υποστηρίζεται αναπνευστικά από μάσκα και η κατάσταση της υγείας του έχει σαφέστατα βελτιωθεί και σήμερα αναμένεται να μετακινηθεί από τη ΜΕΘ, στην παιδιατρική κλινική.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, αποκάλυψε ότι ο 8χρονος θα βγει έχοντας λάβει και ένα δώρο από το προσωπικό της ΜΕΘ: ένα σκάφανδρο, αφού ο μικρός είχε εξομολογηθεί ότι θέλει να γίνει αστροναύτης.

«Η αγάπη και η φαντασία των γιατρών και του νοσηλευτικού πρισωπικού, μια και τα καταστήματα είναι κλειστά, μετέτρεψαν ένα ιατρικό σκάφανδρο σε σκάφανδρο αστροναύτη. Για να θυμάται την πρώτη του νίκη, τη νίκη της ζωής», επεσήμανε ο κ. Ηλιάδης και πρόσθεσε: «Mια ακόμα μικρή νίκη του ΕΣΥ. Να μην φοβάται κανείς όσο το ΕΣΥ μας έχει νοσηλευτές και γιατρούς με τέτοια επιστημονική επάρκεια και πραγματική αγάπη για τη δουλειά τους. Στη μουντάδα των καιρών μας ας είναι αυτή η μικρή νίκη ένα μικρό χριστουγεννιατικο δώρο για όλους μας».

Βγαίνει από τη ΜΕΘ του Ρίου ο 8χρονος – Το δώρο που του έκανε το προσωπικό-1

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με τον μικρό, ο κ. Ηλιάδης, οι γονείς και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας.

Βγαίνει από τη ΜΕΘ του Ρίου ο 8χρονος – Το δώρο που του έκανε το προσωπικό-2