Η ΜΚΟ Aegean Boat Report απαντά στις καταγγελίες Μηταράκη

Η ΜΚΟ Aegean Boat Report απαντά στις καταγγελίες Μηταράκη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «αβάσιμη και σκόπιμα παραπλανητική επίθεση» κατηγορεί τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου η οργάνωση Aegean Boat Report, απαντώντας στα όσα κατήγγειλε χθες ο κ. Μηταράκης για συνεργασία των τουρκικών αρχών και ΜΚΟ με σκοπό τη διευκόλυνση στη διακίνηση μεταναστών.

Η εν λόγω ΜΚΟ δηλώνει «εμβρόντητη» από το γεγονός ότι «βρέθηκε στο επίκεντρο μιας απρόκλητης και εσκεμμένα παραπλανητικής επίθεσης».

Δηλώνει ότι όπως και άλλες οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας που εργάζονται για να συνδράμουν την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ στη διαχείριση του προσφυγικού, αντιτίθεται έντονα στην διακίνηση ανθρώπων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

«Δεν είμαστε, δεν ήμασταν ποτέ και δεν θα είμαστε ποτέ, μέρος κανενός δικτύου διακίνησης και δεν συνεργαζόμαστε, δεν έχουνε συνεργαστεί ποτέ και δε θα συνεργαστούμε ποτέ με κανένα πρόσωπο ή ομάδα που διακινούν ανθρώπους σε καμία διαδρομή σε κανένα μέρος του κόσμου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ΜΚΟ ασκεί επίσης κριτική στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας «παρέχουμε μια δημόσια υπηρεσία, η οποία εντοπίζει άνδρες, γυναίκες και παιδιά που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, εν μέρει εξαιτίας της συστηματικής αποτυχίας της κυβέρνησης να επιτελέσει αυτή τη βασική λειτουργία. Από τη στιγμή του εντοπισμού, διασφαλίζουμε ότι μεταφέρονται σε δομές όπου μπορούν να ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες» και προσθέτει:

«Πρέπει να ζητήσουμε από τον υπουργό να σταματήσει τις αβάσιμες κατηγορίες. Αν επιθυμεί να συνεχίσει να μας κατηγορεί ότι ενεργήσαμε με λανθασμένο ή παράνομο τρόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή