Πρεζεράκος: Τα rapid tests δοκιμάστηκαν με κάθε τρόπο

Πρεζεράκος: Τα rapid tests δοκιμάστηκαν με κάθε τρόπο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντήσεις για τη σύγχυση που έχει προκληθεί με τα rapid tests επιχείρησε να δώσει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Τα rapid tests δοκιμάστηκαν με κάθε τρόπο», τόνισε, απαντώντας σε ερώτημα για το ποιος είναι ο λόγος που τις τελευταίες ημέρες διενεργούνται λιγότερα τεστ. Πρόσθεσε ότι αρχικά όταν υπήρχε θετικό αποτέλεσμα ζητείτο επιβεβαίωση και με μοριακό έλεγχο, ενώ στην πορεία -αφού φάνηκε ότι έχουν αξιοπιστία- αποφασίστηκε ότι δεν χρειαζόταν, ως εκ τούτου μειώθηκε ο αριθμός των τεστ.

«Θα γιορτάσουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα, ήδη όμως βλέπουμε φως στο τούνελ», είπε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «παρά τις δυσκολίες της πανδημίες, οι Έλληνες πολίτες τα έχουμε καταφέρει καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, «αναγνωρίζουμε ότι όταν μιλάμε για θανάτους, δεν έχουμε περιθώριο για απώλεια ούτε μιας ζωής» και επισήμανε ότι «τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται γιατί τα όπλα της Δημόσιας Υγείας είναι αποτελεσματικά. Ακολουθώντας τις συστάσεις έχουμε τα αποτελέσματα αυτά που συγκριτικά με άλλες χώρες είναι καλύτερα». Και κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά μας σε οποιαδήποτε παραπληροφόρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή