Έκτακτα μέτρα στο Ραπτόπουλο Αγράφων

Έκτακτα μέτρα στο Ραπτόπουλο Αγράφων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λήψη έκτακτων περιοριστικών μέτρων στο χωριό Ραπτόπουλο Αγράφων, στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Τετάρτης, έκτακτη σύσκεψη στον θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους. 
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα ισχύουν έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, κατόπιν ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά του Δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπιστήκαν θετικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτός του συγκεκριμένου χωριού.

1.677 νέα κρούσματα την Τετάρτη

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκαν 1.677 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και 95 θάνατοι ασθενών με COVID-19. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 578 ασθενείς με διάμεση ηλικία τα 66 έτη.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη Δυτική Αττική, ενώ σημείωσε επίσης ότι τον τελευταίο μήνα καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 5% στους ασθενείς με κορωνοϊό άνω των 75 ετών και στην ηλικιακή ομάδα 65 έως 74 ετών.

Η κατάσταση παραμένει πιεστική στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς δύο 24ωρα πριν από τη συμπλήρωση της πέμπτης εβδομάδας lockdown, η πληρότητα στις ΜΕΘ COVID-19 είναι 83% στο σύνολο της επικράτειας, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή