ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Συναγερμός για τη Δυτική Αττική

Συναγερμός για τη Δυτική Αττική

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας, αλλά και η Πολιτική Προστασία, για την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπως αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής. 

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι τα ενεργά κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής και τον δήμο Αχαρνών είναι 392, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη. Από την ιχνηλάτησή τους, προέκυψαν 764 άτομα στενές επαφές, τα οποία βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και των Αχαρνών για πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο, τους δημάρχους και γενικούς γραμματείς των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών, είπε πως σκοπός ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή όπου παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Σχετικά με τη συνολική εικόνα στη χώρα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη, τα κρούσματα μειώνονται αλλά με βραδύ ρυθμό, αλλά και τα νοσοκομεία δεν αποσυμφορούνται στο βαθμό που θα θέλαμε».

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε εκ νέου πως φέτος τα Χριστούγεννα «θα είναι αλλιώτικα, διαφορετικά». Προσέθεσε πως η χαλάρωση των μέτρων δεν είναι εφικτή και υπογράμμισε πως η πιστή εφαρμογή των μέτρων είναι απαραίτητη για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.