Ισχυρές βροχές και άνεμοι στην Αττική τη νύχτα – Ο καιρός το Σάββατο

Ισχυρές βροχές και άνεμοι στην Αττική τη νύχτα – Ο καιρός το Σάββατο

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται στην Αττική τη νύχτα της Παρασκευής 11 προς Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020.

Κατά τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, αναμένονται επίσης ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι.

Ειδικότερα, οι άνεμοι στον Σαρωνικό, στις νότιες περιοχές της Αττικής και στο Νότιο Ευβοϊκό θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και άνεμοι στην Αττική τη νύχτα – Ο καιρός το Σάββατο-1
Φωτ. meteo.gr

Πρόγνωση καιρού

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 14, στη Θεσσαλία από 9 έως 16, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 10 έως 17, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 16, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 9 μποφόρ όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 3 έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται το Σάββατο βροχοπτώσεις και ενδεχομένως καταιγίδες κατά κύριο λόγο έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Τα φαινόμενα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι έως το πρωί θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Στο Σαρωνικό και Νότιο Ευβοϊκό θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στη συνέχει οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις κατά κύριο λόγο έως το πρωί και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Επισημαίνεται από την ΕΜΥ ότι από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 14 του μηνός τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους επικίνδυνα στην ανατολική και τη νότια χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή