Πρόστιμα 403.400 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων σε 24 ώρες

Πρόστιμα 403.400 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων σε 24 ώρες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 47.316 ελέγχους πραγματοποίησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δ.Α. Αθηνών) το τελευταίο 24ωρο και κατεγράφησαν 1.276 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 403.400 ευρώ.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (46.702).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων

3. Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1) Μικτό κλιμάκιο ελέγχου Επιθεωρητών της Ε.Α.Δ. και του Σ.ΕΠ.Ε. διενήργησε έλεγχο στην περιοχή χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Σερρών και επέβαλλε διοικητικά πρόστιμα σε Τράπεζες συνολικού ύψους 2.000 ευρώ, λόγω μη τήρησης της υποχρέωσης για παρουσία πελατών μόνο κατόπιν ραντεβού.

2) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

3) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γυμναστήριο για παραβίαση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κρήτης.

4) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000 ευρώ σε τσιπουράδικο, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

5) Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ δύο πρόστιμα των 3.000 ευρώ έκαστο σε μίνι-μάρκετ για πώληση προϊόντων κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή