ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

CGS Star Run: Mαραθώνιος 100 km για τους σκοπούς του Make-A-Wish

CGS Star Run: Mαραθώνιος 100 km για τους σκοπούς του Make-A-Wish

Λίγο πριν την υποδοχή του νέου έτους, το CGS και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων – CGS Parents διοργανώνουν έναν υπερμαραθώνιο ατομικό αγώνα 100 χιλιομέτρων, με την ευχή να εκπληρωθούν οι ευχές των παιδιών του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), που αντιμετωπίζουν σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Ο μαραθώνιος αγώνας του CGS, CGS STAR RUN, θα διεξαχθεί στις 19 Δεκεμβρίου, με έναν και μοναδικό δρομέα, τον υπερμαραθωνοδρόμο Ηλία Χατζηχρήστο, ο οποίος φιλοδοξεί να διανύσει 100 χιλιόμετρα σε μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, με στόχο την συγκέντρωση «αστεριών αντοχής».

O Ηλίας Χατζηχρήστος, εκπαιδευτικός, γονέας του CGS και δρομέας μεγάλων αποστάσεων, θα φορέσει τα αθλητικά του παπούτσια καλώντας όλους μας να στηρίξουμε τον αγώνα του, προσφέροντας ό,τι μπορούμε στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής». Όσο περισσότερα αστέρια συγκεντρωθούν πριν και κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η «δύναμή» του για την ολοκλήρωση ενός τόσο απαιτητικού αγώνα.

Ο υπερμαραθώνιος αγώνας CGS STAR RUN διοργανώνεται για πρώτη χρονιά με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του CGS (CGS Parents) και θέτει ως στόχο την ενίσχυση του έργου του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Σημείο εκκίνησης θα είναι οι εγκαταστάσεις του CGS στην Παλλήνη, και σημείο τερματισμού, τα γραφεία του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος στη Δάφνη.

Ο αγώνας

Ο αγώνας θα είναι ατομικός και η διαδρομή θα καλύψει μία απόσταση 100 χιλιομέτρων εντός του Νομού Αττικής.

Το MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού προς τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο Οργανισμός δεσμεύεται να εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. 

Πώς θα συνεισφέρουμε

Υποστηρίζουμε το έργο του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος προσφέροντας δωρεές με στόχο την εκπλήρωση ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να προσφέρουμε κάνοντας μια δωρεά από σήμερα μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, στο https://www.donate.makeawish.gr/ αναγράφοντας στα σχόλια τον κωδικό CGS.

Για το σύνολο του ποσού που θα συγκεντρωθεί από τις προσφορές μας, θα σταλεί στο σχολείο μας ο αντίστοιχος αριθμός Αστεριών Ευχής!

Οι Ευχές των Παιδιών

Κάθε παιδί είναι μοναδικό όπως και η ευχή του.

Μετά τη λήξη του αγώνα, οι συνεργάτες του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) θα μας ανακοινώσουν τις ευχές των παιδιών που θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν με τη δική μας συμβολή.

Ο ατομικός αγώνας, CGS STAR RUN, πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη του CGS και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων CGS σε συνεργασία με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Ο δρομέας

Ο Ηλίας Χατζηχρήστος εργάζεται ως φιλόλογος στο CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) από το 1996. Διδάσκει Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο IB Diploma Programme και στο Ενιαίο Λύκειο του CGS. Από το 2006 ασχολείται ανελλιπώς με τα δρομικά δρώμενα. Έχει πάρει μέρος με επιτυχία σε τουλάχιστον 30 Μαραθωνίους του εσωτερικού και του εξωτερικού (Βαρκελώνη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Βιέννη). Από το 2012 ασχολείται κυρίως με τις υπεραποστάσεις βουνού, όπου έχει τερματίσει επιτυχώς σε όλους σχεδόν τους αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα (VFRU 164km, ROUT 168km, OLYMPUS MYTHICAL 106km) καθώς και σε διεθνείς διοργανώσεις (Ultra Trail Mont Blanc 105km, Andorra Ultra trail 119km, Cappadocia ultra 63km). Έχει προκριθεί στον αγώνα Tor des Géfants 350km και ονειρεύεται να τρέξει στο Padagonia ultra όπως και στο Eiger Ultra Race.

Πληροφορίες: www.cgs.gr
Φάλια Ψωμά
e:[email protected]
t: 6971547615