Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για την παρέμβαση έξω από το σπίτι της Σ. Νικολάου

Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για την παρέμβαση έξω από το σπίτι της Σ. Νικολάου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δύο συλληφθέντες από την ομάδα αντιεξουσιαστών που πραγματοποίησε χθες παρέμβαση έξω από το σπίτι της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

Σημειώνεται ότι η ομάδα είχε πετάξει φέιγ βολάν για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από αυτούς είναι Ιταλός υπήκοος, ενώ ο δεύτερος είναι ο γιος του τέως προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Η ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «Athens Indymedia» έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες, ενώ χθες δημοσιοποίησε και κείμενό τους από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

«Οι αστυνομικοί που προστατεύουν [τη Σ. Νικολάου] για να μπορεί να διαπράττει ανενόχλητη το δολοφονικό της έργο μας συνέλαβαν. Με αυτήν την παρέμβαση επιχειρήσαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες έγκλειστους-έγκλειστες των φυλακών. Σ’ εκείνους και εκείνες που οι ζωές τους για το σύστημα παραμένουν διαχρονικά αναλώσιμες και απαξιωμένες. Η γ.γ. εγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου αποτελεί ένα λαομίσητο πρόσωπο για την κοινωνία και ειδικά για τους έγκλειστους και τις εγκλειστες», αναφερόταν μεταξύ άλλων στο εν λόγω κείμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή