Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Πακιστανών για παράνομη κράτηση μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Πακιστανών για παράνομη κράτηση μεταναστών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παράνομη κράτηση οκτώ μετανασταστών, συνελήφθησαν τρεις νεαροί Πακιστανοί.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 22, 20 και 19 ετών, κρατούσαν  τους μετανάστες -έξι άνδρες και δύο γυναίκες- σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στον ‘Αγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, όπου τους εντόπισαν αστυνομικοί εποχούμενης περιπολίας του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

Οι αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους,  στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, εισήλθαν παράνομα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη. 

Για την απελευθέρωσή τους, οι φερόμενοι ως δράστες απαιτούσαν, τόσο από τους ίδιους όσο και από τις οικογένειές τους, χρηματικά ποσά ως αντίτιμο για την παράνομη μεταφορά.

Όσο δεν ικανοποιούνταν η απαίτησή τους, απειλούσαν και ασκούσαν σωματική βία σε βάρος τους, ενώ οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι δύο εκ των συλληφθέντων, τις παρενοχλούσαν σεξουαλικά και τις ανάγκαζαν να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, βιασμού, σωματικών βλαβών, απειλής και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή