Εκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18:00

Εκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18:00

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκτακτες ανακοινώσεις θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τοπικά lockdowns σε περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι σε υψηλό επίπεδο.

Ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στη Θεσσαλονίκη το πρωί προκειμένου να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς με αντικείμενο την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή.

Στο μικροσκόπιο και η Δυτική Αττική

Οσον αφορά στην Δυτική Αττική το πρόβλημα είναι πιο περίπλοκο καθώς υπάρχουν στοιχεία πως οι συρροές προέρχονται από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι Ρομά με αποτέλεσμα να εξετάζονται και πιο στοχευμένα μέτρα. 

Η κυβέρνηση πάντως στέλνει μήνυμα σε όλους τους τόνους στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα καθώς σε διαφορετική περίπτωση «τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο». 

Η επιδημιολογική κατάσταση

  • Τα ενεργά κρούσματα ήταν 12.975, μειωμένα κατά 15,8% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας.
  • Οι νοσηλευόμενοι ήταν 2.340, αριθμός μειωμένος κατά 39% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας.
  • Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων των επτά ημερών ήταν 1.196, μειωμένος κατά 21% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας.
  • Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,5% έναντι 6,4% στις 9 Δεκεμβρίου.
  • Ο κυλιόμενος μέσος όρος τεστ των τελευταίων επτά ημερών ήταν 27,6 χιλιάδες ημερησίως αυξημένα κατά 16,4% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (23,7 χιλιάδες ημερησίως στις 9/12).
  • κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 20%, ενώ ο αντίστοιχος των ημερήσιων εξιτηρίων αυξήθηκε κατά 26%.
  • Ο αριθμός των διασωληνομένων ήταν 527, έναντι 578 μία εβδομάδα πριν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή