ΕΟΦ: Προσοχή σε μάσκες με οξείδιο του χαλκού

ΕΟΦ: Προσοχή σε μάσκες με οξείδιο του χαλκού

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσοχή των πολιτών για τη χρήση μασκών που είναι εμποτισμένες με οξείδιο του χαλκού εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, που τονίζει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν προορίζονται για παιδιά, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για το πολύ πέντε ώρες την ημέρα και κατόπιν συμβουλής γιατρού. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ σε ανακοίνωσή του, «από επισκόπηση της διεθνούς επιστημονικής βιβλιογραφίας προκύπτει ότι οι εν λόγω μάσκες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από ενηλίκους και για διάρκεια όχι μεγαλύτερη των πέντε ωρών την ημέρα, με εξαίρεση τα άτομα που έχουν πρόβλημα με τον μεταβολισμό του χαλκού και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού». 

Επιπλέον, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από άτομα με αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής στον χαλκό, από ασθενείς ή φορείς της νόσου Wilson, από ασθενείς με χολοστατικές παθήσεις ή άλλες ηπατικές παθήσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον χαλκό. Σε περίπτωση ερεθισμού του αναπνευστικού ή του δέρματος πρέπει να διακόπτεται αμέσως η χρήση της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή