Αθ. Εξαδάκτυλος: Έπρεπε να έχει επιβληθεί σκληρότερο lockdown

Αθ. Εξαδάκτυλος: Έπρεπε να έχει επιβληθεί σκληρότερο lockdown

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα έπρεπε να έχει επιβληθεί σκληρότερο lockdown, αντίστοιχο του περασμένου Μαρίου» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων και σε άλλες περιοχές, όπως η Κοζάνη. 

«Το lockdown εφαρμόστηκε όταν είχαμε μια μεγάλη κυκλοφορία του ιού. Θέλει πολύ περισσότερο για να περιοριστεί και να καμφθεί, ενώ το επίπεδο των μέτρων δεν είναι σαν τον Μάρτιο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε, δε, πως «αν ήμασταν σε lockdown τύπου Μαρτίου, από την πρώτη στιγμή, πιθανότατα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα».

Η κοινωνία έχει κουραστεί

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρθηκε και στο όριο των εννέα ατόμων στα εορταστικά τραπέζια, επισημαίνοντας πως δεν είναι υποχρεωτικό να συγκεντρωθούν τόσοι. 

Όπως είπε, «το δικαίωμα αυτό» προέκυψε από την πίεση της κοινωνίας, η οποία είναι «κουρασμένη ως εκεί που δεν πάει».

Η Θεσσαλονίκη είναι μια διαρκής στενοχώρια

Συνεχίζοντας, ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε ειδική μνεία στη συμπρωτεύουσα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς εκεί η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένη μεγάλη. 

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια διαρκής στενοχώρια» σχολίασε και πρόσθεσε ότι τα εννέα δε θα πρέπει να ξεπεραστούνσε καμία περίπτωση. «Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να περιοριστούν αυστηρά στην οικογένεια» συμπλήρωσε.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή