Μ. Χρυσοχοΐδης: Νέα μέτρα για τις μετακινήσεις τις επόμενες ημέρες

Μ. Χρυσοχοΐδης: Νέα μέτρα για τις μετακινήσεις τις επόμενες ημέρες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως η αστυνομία «θα είναι στους δρόμους τα Χριστούγεννα» έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως «τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν νέα μέτρα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι στο μικροσκόπιο είναι και άλλες περιοχές της χώρας όπου μπορεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα ανάλογα με της Δυτικής Αττικής. «Πράγματι παρακολουθούμε στενά με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές με πολύ μεγάλη προσοχή», ανέφερε.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί ευρύτερα στη Δυτική Αττική είναι μεγάλη, καθώς -όπως είπε- «θα είναι όλεθρος αν η Δυτική Αττική αρχίσει να πλημμυρίζει το λεκανοπέδιο με κορωνοϊό».

Εξάλλου, ο ίδιος πρόσθεσε πως τα μέτρα λήφθηκαν πολύ γρήγορα, τα τεστ στην περιοχή είναι χιλιάδες, ενώ ταυτόχρονα η Αστυνομία φυλάσσει διάφορες περιοχές που σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους έχουν πρόβλημα.

Αναφερόμενος στους κινδύνους που υπάρχουν για τη διασπορά του ιού στα ρεβεγιόν και στον αριθμό των εννέα ατόμων για τις γιορτές στα σπίτια, τόνισε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα «την επόμενη μέρα θα έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας που θα είναι ολέθριο».

Για το λόγο αυτό, «τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις». Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο, είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης. «Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή