Υπόθεση κατασκοπείας: Σήμερα οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων

Υπόθεση κατασκοπείας: Σήμερα οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο. Ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου και ο 56χρονος ναυτικός αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο 35χρονος συνελήφθη την Παρασκευή στη Ρόδο και οδηγήθηκε στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας του νησιού προκειμένου να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξήγαγε για την υπόθεση η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος γραμματέας του προξενείου φέρεται να δήλωσε άγνοια για όσα κατέθεσε στην προανακριτική του απολογία ο μάγειρας του πλοίου, αναφέροντας ότι γνώρισε τον 56χρονο σε κοινωνική εκδήλωση το καλοκαίρι και ότι έκτοτε διατηρούσαν μια φιλική σχέση.

Την ίδια ώρα και ο έτερος κατηγορούμενος, ο 56χρονος ναυτικός, μάγειρας στο καράβι που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη Ρόδο στο Καστελόριζο και αντίστροφα, έχει παραδεχθει από την πρώτη στιγμή οτι στρατολογήθηκε από τον διπλωματικό υπάλληλο προκειμένου να τον τροφοδοτεί με πληροφορίες για τις κινήσεις των Ένοπλων Δυνάμεων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Όσον αφορά το περιεχόμενο των φορητών υπολογιστών και τηλεφώνων που κατασχέθηκαν στο σπίτι του διπλωματικού υπαλλήλου, ο ίδιος ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης επικαλούμενος διεθνή συνθήκη που έχει να κάνει με το διπλωματικό απόρρητο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή