Εφικτή η σύγκλιση Εκκλησίας – επιστήμης για την «τεχνική εκφορά» της Θείας Κοινωνίας

Εφικτή η σύγκλιση Εκκλησίας – επιστήμης για την «τεχνική εκφορά» της Θείας Κοινωνίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς η συζήτηση γύρω από το εάν δια της Θειας Κοινωνίας μεταδίδεται ο κορωνοϊός αποτελεί ένα από τα θέματα της επικαιρότητας ενόψει και των εορτών, τόσο στην Εκκλησία όσο και στην επιστήμη, ωριμάζει η ιδέα για εξεύρεση τρόπων εκφοράς της, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πιστών.

Χθες σε ψηφιακή ημερίδα που οργάνωσε το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με θέμα «πίστη και κορωνοϊος-επιστημονικές και θεολογικές προσεγγίσεις», ο καθηγητής κ. Ηλίας Μόσιαλος και ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, συμφώνησαν ότι θα μπορούσε να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο δίδεται η Θεια Κοινωνία.

Ειδικότερα, οι δυο ομιλητές συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι «μπορούμε να συζητήσουμε την τεχνική εκφορά της Θειας Ευχαριστίας δεδομένου ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση του μυστηρίου και της πνευματικότητάς του».

Η Θεια Ευχαριστία ήταν ένα από τα θέματα που αναδύονται στην δημόσια συζήτηση με αφορμή τον κορωνοϊο, για τα οποία διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί Θεολόγοι και επιστήμονες επιχείρησαν μια νηφάλια και διεπιστημονική προσέγγιση υπό το πρίσμα της ποιμαντικής της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της επιστήμης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή