Ρεζερβέ θέση για το τάμπλετ στο ρεβεγιόν

Ρεζερβέ θέση για το τάμπλετ στο ρεβεγιόν

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φετινά Χριστούγεννα, η κ. Αναστασία Μάντη θα στρώσει το λευκό κοφτό τραπεζομάντιλο, τις ασορτί υφασμάτινες πετσέτες, τα ασημένια μαχαιροπίρουνα και το καλό σερβίτσιο. Δίπλα στις σπεσιαλιτέ της –ψητό μπουτάκι χοιρινό κάνει πάντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και κοτόσουπα– θα φυλάξει μια θέση για το τάμπλετ που της άφησε πριν από λίγες ημέρες στην εξώπορτα ο εγγονός της. Μέσω βιντεοκλήσης, η ίδια και ο σύζυγός της, ο κ. Παναγιώτης, θα «συναντηθούν» με την οικογένεια της κόρης τους, ώστε έστω και με αυτό τον τρόπο να φάνε όλοι μαζί ανήμερα Χριστούγεννα. «Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και έχουμε προβλήματα υγείας», λέει η κ. Αναστασία, «έχουμε επιθυμήσει πολύ τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αλλά φοβόμαστε. Ευτυχώς, σκέφτηκε ο εγγονός μου αυτόν τον τρόπο για να είμαστε μαζί έστω κι από μακριά. Μακριά, αγαπημένοι και υγιείς». 

Πριν από λίγες ημέρες, η πλατφόρμα Zoom δήλωσε ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί χωρίς προβλήματα στην αυξημένη ζήτηση που αναμένεται να έχουν οι υπηρεσίες της τις ημέρες των γιορτών. Αφαίρεσε μάλιστα το όριο των 40 λεπτών για τη διάρκεια των δωρεάν τηλεσυνομιλιών. Αποφασισμένες να σηκώσουν τον φόρτο των εκατομμυρίων βιντεοκλήσεων δηλώνουν και οι υπόλοιπες πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης, Google Meet, FaceTime, Microsoft Teams, WhatsApp, Messenger, Viber, Skype κ.λπ.

Ρεζερβέ θέση για το τάμπλετ στο ρεβεγιόν-1
Πριν από λίγες ημέρες η πλατφόρμα Zoom δήλωσε ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί χωρίς προβλήματα στην αυξημένη ζήτηση που αναμένεται να έχουν οι υπηρεσίες της τις ημέρες των εορτών. «Ετοιμοπόλεμες» δηλώνουν και οι υπόλοιπες πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης (φωτ. SHUTTERSTOCK).

Μέσω Zoom σχεδιάζουν να κάνουν ρεβεγιόν οι οικογένειες της Ζωής Λάζου και της αδελφής της, που ζει στη Γαλλία. «Είναι παράδοση να βρισκόμαστε στις γιορτές, ταξιδεύουμε είτε εμείς στη Γαλλία είτε έρχεται η αδελφή μου στην Ελλάδα. Φέτος αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τα σχέδιά μας λόγω του κορωνοϊού», λέει. «Εχουμε στείλει και τα δώρα και θα τα “ανταλλάξουμε” μόλις μπει το 2021. Εστω και με αυτό τον τρόπο θα μας βρει ο νέος χρόνος με αγαπημένους ανθρώπους. Είναι ένα από τα καλά της τεχνολογίας, με την οποία μπορεί να αναγκαστήκαμε να εξοικειωθούμε, αλλά ευτυχώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για να μειώσουμε την απόσταση που μας επιβάλλουν τα μέτρα και ο φόβος». 

Online πάρτι

Ο κ. Στέλιος Νικολάου αποφάσισε να διοργανώσει τηλεπάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με όλους τους φίλους που, προ κορωνοϊού, θα υποδεχόταν στο σπίτι του. «Την ιδέα μού έδωσε μια φίλη, που σκέφτηκε ότι αν μπορούμε να κάνουμε συσκέψεις για τη δουλειά μέσω πλατφόρμας, γιατί να μην κάνουμε και πάρτι;» Ομολογεί ότι τον εντυπωσίασε πως από το συγκεκριμένο πάρτι δεν θα λείψει κανείς. «Αλλες χρονιές όλο και κάποιος φίλος θα είχε κανονίσει κάποια οικογενειακή συγκέντρωση από την οποία δεν μπορούσε να λείψει», λέει. «Φέτος μόνο ένας θα κάνει τηλερεβεγιόν με τους γονείς του και θα “έρθει” σε εμένα λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Αλλωστε θα είμαστε μόνο ένα κλικ μακριά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή