ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid

«Διακλινική πρωτοβουλία» με ομάδα ειδικευομένων ιατρών και ειδικών ιατρών στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου».

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid

Με ένα αυτοσχέδιο μουσικό σχήμα γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη τραγούδησαν τα κάλαντα στις διάφορες κλινικές του νοσοκομείου.

«Ακολουθείστε τη μουσική» μας είπαν οι καλαντιστές με κιθάρες, ακορντεόν, γκάιντα, καβάλι, κρουστά και φωνές.

Στην αρχή, στις 9.30π.μ. στο πλάτωμα κάτω απ’ τα παράθυρα των κλινικών covid στο Πέτρινο Κτίριο (εμβληματική ονομασία ταυτισμένη και με τα πέτρινα χρόνια του σανατορίου) απέναντι από τον όρχο.

Στη συνέχεια μπροστά από το Πέτρινο κτίριο όπου μπόρεσαν να τους δουν και να τους ακούσουν οι χειρουργικές κλινικές και η γαστρεντερολογική κλινική κατά τις 10.15.

Μετά στο ΖΠ, το κτίριο Ζωοδόχου Πηγής όπως λέγεται (γιατί εγκαινιάστηκε ως «κτήριο του Σανατορίου Φυματιώντων» την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής) μπροστά από τα παράθυρα όπου στεγάζονται η Γ Νευρολογική Κλινική ΑΠΘ, η ΩΡΛ και η Οφθαλμολογική Κλινική (όλες ακόμα Covid) στις 10.40.

Μετά στο διάδρομο των Παθολογικών κλινικών στις 11πμ. Περνώντας, είχαν τη δυνατότητα να τους δουν από την Ψυχιατρική Κλινική Παιδιών και Εφήβων, οι νεότεροι νοσηλευόμενοι του Νοσοκομείου.

Τέλος, στο μεγάλο σαλόνι του Νέου κτηρίου, ένα από τα νεότερα κτήρια του Νοσοκομείου, το μόνο που στεγάζει ακόμα non covid κλινικές με εξαίρεση τη Β ΜΕΘ αλλά και τη Στεφανιαία Μονάδα που φιλοξενεί post covid ασθενείς, δηλαδή ασθενείς που έχουν εξέλθει από ΜΕΘ και έχουν ανάγκη αποκατάστασης στις 11.30.

«Θα φοράμε μάσκες και θα είμαστε σε μεγάλη απόσταση» μας είπαν οι γιατροί –καλαντιστές οι οποίοι δεν παρέλειψαν να έχουν μαζί τους ένα κουτί για να ρίξει τον οβολό του όποιος θέλει για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου.

Φωτορεπορτάζ: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid-1

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid-2

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid-3

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid-4

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid-5

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid-6

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid-7

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid-8

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid-9

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid-10

Κάλαντα κάτω από το παράθυρο των κλινικών Covid-11