ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τα εμβόλια

Αντίστροφη μέτρηση για τα εμβόλια

Αύριο, Σάββατο, αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ώστε μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, να αρχίσουν οι εμβολιασμοί.

Η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer – BioNTech από τη βελγική μονάδα παραγωγής στο Πουρς προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεξάγεται υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση και άκρα μυστικότητα.

Φορτηγά ψυγεία φορτωμένα με τις παρτίδες των εμβολίων ξεκινούν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται.

Το βίντεο της Κομισιόν

Την Πέμπτη, με ένα βίντεο στο Twitter, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η αποστολή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού προς τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στις 27 Δεκεμβρίου.

«Αφού πακετάραμε προσεκτικά τις δόσεις των προσφάτως εγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, έφυγαν για τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στην ανάρτηση η Κομισιόν.

Πρόσθεσε δε ότι «αυτά τα εμβόλια θα φτάσουν σύντομα στους προορισμούς τους για να χρησιμοποιηθούν κατά τις «Μέρες Εμβολιασμού της Ε.Ε.» στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου».

Φον ντερ Λάιεν: Μόνο όταν εμβολιαστούν αρκετοί θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας

Μήνυμα ελπίδας ότι «μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό» έστειλε από την πλευρά της η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Ειδικότερα, ανέφερε: «Φέτος τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά. Αλλά σήμερα το μήνυμά μου είναι αυτό της ελπίδας: μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό». Όπως πρόσθεσε, σε μόλις δύο ημέρες, ξεκινά ο εμβολιασμός στην Ε.Ε.

«Μόνο όταν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, μπορούμε να ξεκινήσουμε να παίρνουμε πίσω τις κανονικές ζωές μας», πρόσθεσε. «Μέχρι τότε, να μείνετε ασφαλείς. Καλά Χριστούγεννα» κατέληξε στο μήνυμά της.

Επιχείρηση «Ελευθερία»

Με την άφιξη των εμβολίων στην Ελλάδα, θα τεθεί σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού. Βάσει του σχεδίου, στην Ελλάδα ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής και τη συμμετοχή άνω των 4.000 αστυνομικών για τη φύλαξη των εμβολίων.

Αλ. Μπουρλά: Μάσκα ώσπου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Στο μεταξύ, πεπεισμένος ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος της πανδημίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στέλνοντας ωστόσο μήνυμα για την ανάγκη ορθής τήρησης των μέτρων για τον ιό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ την Πέμπτη, κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκες μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα.