ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Λάθος η σύγκρουση Επιστήμης – Θεολογίας

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Λάθος η σύγκρουση Επιστήμης – Θεολογίας

Οι μεγάλες επιτυχίες της επιστημονικής κοινότητας οδήγησαν στα εμβόλια, υποστήριξε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.

«Από την πρώτη στιγμή κατόρθωσαν το να απομονώσουν να διαβάσουν και να γνωρίσουν τη γενετική αλληλουχία, το DNA, πρόκειται για μεγάλη επιτυχία» επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δεύτερη επιτυχία ήταν ότι «οι επιστήμονες είδαν με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο την τρισδιάστατη δομή της πρωτεΐνης ακίδος με την όποια ο ιός μπαίνει στο κύτταρο και γι’ αυτό έφτιαξαν γρήγορα τα εμβόλια». 

Αναφορικά με τη «σύγκρουση» Θεολογίας – Επιστήμης, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου σχολίασε πως πράγματι «πήγε να παρατηρηθεί κι αυτό ήταν λάθος».

«Ποτέ δεν συγκρούεται η Θεολογία με την Επιστήμη. Η Θεολογία δέχεται την Επιστήμη, και η Επιστήμη πρέπει να δέχεται τη Θεολογία. Είναι διαφορετικά όρια» σχολίασε.

«Θεούλης, ο νοσηλευτής που με εμβολίασε»

Όπως αποκάλυψε, ο νοσηλευτής που τον εμβολίασε ονομάζεται Θεούλης.  

«Όταν πήγα να εμβολιαστώ, η προϊσταμένη -πρέπει να ήταν η διευθύντρια αναισθησιολογίας νομίζω- μου είπε “Σεβασμιότατε, θα σας εμβολιάσει νοσηλευτής που λέγεται Θεούλης”. Και μάλιστα μου είπε ότι δεν το επέλεξαν, αλλά ήταν τυχαίο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον εμβολιασμό»

Για τον εμβολιασμό του, είπε πως δεν υπήρξε κάποια αντίδραση του οργανισμού, αλλά ούτε κι ένιωσε κάτι εκείνη τη στιγμή.

«Ούτε το μικρό τσίμπημα αισθάνθηκα» τόνισε. 

«Την άλλη μέρα το πρωί λίγο (σ.σ. ενόχληση), στο μέρος εκείνο επειδή φαίνεται είχε συγκεντρωθεί το υγρό, όπως γίνεται με τα εμβόλια, μέχρι να αραιωθεί να πάει στο σώμα είχα απλώς μια ένδειξη ότι κάτι είναι εκεί» συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας πως του είχαν πει ότι θα υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις, όμως δεν αισθάνθηκε απολύτως τίποτα. 

«Φίλος μου, καθηγητής από τις ΗΠΑ, σε μεγάλο ερευνητικό κέντρο μου είπε “αν σας πονάει λίγο βάλτε λίγο πάγο για να μην πρηστεί”. Δεν χρειάστηκε ούτε αυτό να κάνω» πρόσθεσε.