ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αντι-γκράφιτι παρέμβαση στην Ερμού (εικόνες)

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones-561210193

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση καθαρισμού του δήμου Αθηναίων από τις μουτζούρες -γκράφιτι- που για πολύ καιρό «κοσμούσαν» τους τοίχους τα ρολά των καταστημάτων, τα παρτέρια, τις μαρμάρινες κολώνες και τα καρτοτηλέφωνα στον εμπορικότερο δρόμο της πόλης. 

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones0

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου με οργανωμένο σχέδιο οι εργαζόμενοι καθάρισαν μέσα σε περίπου μια εβδομάδα επιφάνειες συνολικού εμβαδού σχεδόν 1.700 τετραγωνικών μέτρων, σε μια απόσταση 1,3 χιλιομέτρου από την αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα μέχρι την οδό Αγίων Ασωμάτων.

Η προσπάθεια, όπως αναφέρει ο δήμος Αθηναίων ήταν ιδιαίτερα επίπονη καθώς τα γκράφιτι είχαν παραμείνει πάνω στις επιφάνειες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να καθαριστεί όλη αυτή η περιοχή χρησιμοποιήθηκαν 300 λίτρα ειδικό διαλυτικό για μαρμάρινες και πέτρινες επιφάνειες και 100 λίτρα υλικό για προστασία από μελλοντικό βανδαλισμό. Συγκεκριμένα όλες οι επιφάνειες που καθαρίστηκαν, στη συνέχεια επικαλύφθηκαν με ειδικό υγρό το οποίο παρέχει προστασία από μελλοντικό βανδαλισμό με την έννοια ότι ο καθαρισμός στη συνέχεια μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα. O καθαρισμός σε ρολά καταστημάτων έγινε σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, ενώ οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν την νύχτα ώστε να μην εμποδίζεται η λειτουργία τους.

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones2

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι παρόμοιες επιχειρήσεις αποτελούν πλέον μέρος του σχεδιασμού για την καθαριότητα της πόλης και δεν πρόκειται για επείγουσες παρεμβάσεις που γίνονται όταν η κατάσταση είναι πλέον οριακή. «Οι επιχειρήσεις αντί-γκράφιτι, είναι μέρος του σχεδίου καθαριότητας της Αθήνας, στο σύνολό της. Συντονισμένα και τακτικά», τονίζει με αφορμή την νέα αυτή παρέμβαση ο δήμαρχος Αθηναίων.

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones4

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones6

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones8

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones10

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones12

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones14

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones16

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones18

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones20

megali-anti-gkrafiti-paremvasi-stin-ermoy-eikones22