Βεβήλωσαν μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Δράμα

Βεβήλωσαν μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Δράμα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβήλωση του Μνημείου Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος της Δράμας καταδικάζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, που με επιστολή του στην Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής ζητά τη σύλληψη των δραστών και από τον Δήμο την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Μνημείο καθώς και «την καταδίκη του βανδαλισμού που προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης».

Το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Δράμας βεβηλώθηκε το βράδυ της 28ης προς την 29η Δεκεμβρίου 2020 με γκράφιτι που έκαναν βάνδαλοι φανατικοί, με μαύρο σπρέι, απεικονίζοντας θρησκευτικά σύμβολα στο επάνω μέρος του, ενώ έσπασαν μάρμαρο στη βάση του Μνημείου. Ανάλογα γκράφιτι έγιναν και στην καπναποθήκη όπου, στις 3.3.1943, οι Βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν και φυλάκισαν τους Εβραίους της πόλης πριν από την εκτόπισή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο Ελληνικός Εβραϊσμός με αποτροπιασμό και θλίψη καταδικάζει τη συνέχιση των αντισημιτικών κρουσμάτων που πηγάζουν από κάθε είδους φανατισμό και ενθαρρύνουν τη μισαλλοδοξία», υπογραμμίζει το ΚΙΣΕ και εύχεται «η νέα χρονιά να είναι μια χρονιά ειρήνης και ευημερίας, που τέτοιου είδους φαινόμενα θα εκλείψουν οριστικά και αμετάκλητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή