«Λίγο παραπάνω χρόνο για να έχουμε κάτι αληθινό…»

«Λίγο παραπάνω χρόνο για να έχουμε κάτι αληθινό…»

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κάνει έναν άνθρωπο έπειτα από χρόνια σπουδών, πτυχία μάστερ και διδακτορικά και μετά 15 χρόνια βαρβάτη προϋπηρεσία στο αντικείμενό του, που διάλεξε και αγαπούσε, να πει μια μέρα «αυτό ήταν, ώς εδώ»; Με τι κουράγιο παίρνεις την απόφαση να αλλάξεις ρότα στη μέση της διαδρομής; 

Η Νικολέττα Λέκκα, που από καριερίστα των χρηματοοικονομικών βρέθηκε να «τρέχει» ένα site με ιστορίες για μικρούς και μεγάλους, περιγράφει την εμπειρία της σαν μια «κρίση» αυτογνωσίας, την έκλαμψη που είτε θα σταθείς να παρατηρήσεις είτε θα της γυρίσεις την πλάτη. «Είχα μια πολύ σοβαρή απασχόληση που με κάλυπτε και την αγαπούσα», λέει στην «Κ». «Τα χρηματοοικονομικά μπορεί να ακούγονται στεγνά, αλλά με τον τρόπο που εγώ τα έβλεπα είχαν ψυχή. Το μόνο που τους έλειπε ήταν το κομμάτι τού πώς μπορούμε εμείς να βάλουμε ένα λιθαράκι να βελτιώσουμε αυτόν τον κόσμο. Ετσι, πάνω στο απόγειο της καριέρας μου, με ανοιχτές όλες τις προοπτικές, είπα “σας ευχαριστώ, ήταν υπέροχα, αλλά το κλείνω εδώ”».

Πολυμορφία

Η Νικολέττα είχε ήδη αρχίσει να γράφει ιστορίες, σελίδες επί σελίδων, μα δεν ήθελε απλώς ένα νέο χόμπι, επιθυμούσε αυτό με το οποίο θα ασχοληθεί να έχει όλη της την προσοχή. «Σκέφθηκα τι μου λείπει σαν ένας άνθρωπος πολύπλευρος που θέλει να διαβάζει αλλά δεν έχει άπλετο χρόνο, που αναζητεί κείμενα με ψυχή αλλά όχι γλυκανάλατα, που είναι πολλά πράγματα μαζί και επιστήμονας και μαμά και πολίτης. Ηθελα να βρω κάτι να στεγάσει όλη την πολυμορφία που πίστευα πως χαρακτηρίζει πολλούς. Αντί για τη στείρα εξειδίκευση, την ξύλινη γλώσσα, τη φασαρία, αντί για ό,τι μας έχει κουράσει, να αγκαλιάσω ό,τι μας κάνει να νιώθουμε». 

Ετσι έφτιαξε το «Να Μου Γελλάς» – έτσι με δύο λάμδα, λίγο από την Ελλάδα, λίγο για να χωρέσει κάτι από την αγάπη της στο Γ και το Ε, τα αρχικά στα ονόματα των δύο παιδιών της (Γαρυφαλλιά και Ευτυχία). «Αυτή είναι η ευχή που δίνει η μάνα στο παιδί της, η ευχή που δείχνει αληθινό νοιάξιμο και που κάνει ο καθένας για όποιον αγαπάει πολύ».

Η σκέψη ήταν η δημιουργία ενός χώρου γεμάτου πρωτότυπα κείμενα, ενός σημείου συνάντησης ψηφιακού, αλλά και «αναλογικού». Το «Να Μου Γελλάς» διοργανώνει συχνά κλειστές συναντήσεις των συνδρομητών του με καταξιωμένους καλεσμένους από διάφορους κλάδους («ανθρώπους που αποδεικνύουν με τη στάση τους ότι επιτυχία και αξιοπρέπεια μπορούν να συνυπάρχουν»), οι οποίες δεν έχουν τον χαρακτήρα ομιλίας ή παρουσίας αλλά ζωντανής συζήτησης. 

Και ναι, η κ. Λέκκα ανέλαβε το ρίσκο το site της να έχει μια μικρή συνδρομή, της τάξεως των 12 ευρώ τον χρόνο. Η ζωηρή κοινότητα που έχει δημιουργηθεί στα δύο χρόνια ζωής του αποδεικνύει ότι το ρίσκο της βγήκε. 

«Ενα βήμα πίσω»

«Αυτό που ήθελα ήταν να πάμε ένα βήμα πίσω και να βρούμε την πολυτέλεια του να παίρνουμε λίγο παραπάνω χρόνο για να έχουμε κάτι αληθινό. Για εμένα το να φτιάξεις μια ωραία ιστορία είναι πολύ σημαντικό, είναι κάτι που μπορεί να αγγίξει τον άλλο με τρόπο που δεν φαντάζεσαι. Γιατί στην εποχή του scroll down βλέπεις παντού μια ανάγκη για συναίσθημα που ικανοποιείται μόνο με τσιτάτα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή