Διαφορετική αλλά και αισιόδοξη υποδοχή του 2021 στην Αττική

Διαφορετική αλλά και αισιόδοξη υποδοχή του 2021 στην Αττική

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερο και συνάμα συγκινησιακό τρόπο αποχαιρέτησαν οι δήμοι της Αττικής το 2020, δίνοντας μια νότα ελπίδας και αισιοδοξίας για το νέο έτος μέσα από εντυπωσιακές παρά την απουσία ανθρώπων εκδηλώσεις αλλά και δράσεις για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων και των ευπαθών ομάδων. 

Συγκεκριμένα, τόσο το Κοινωνικό όσο και το Φαρμακευτικό Παντοπωλείο των δήμων της Αττικής επιστράτευσαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να γεμίσουν με «Πακέτα Αγάπης» τους δημότες τους εκείνους, που είτε είναι ανίσχυροι οικονομικά είτε αδύναμοι σωματικά κι έτσι να μην τους λείψουν τα απαραίτητα, την παραμονή και ανήμερα του νέου έτους.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, συγκεντρώθηκαν από τις δημοτικές Αρχές είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής, ώστε να μοιραστούν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, στα άτομα εκείνα που έχουν ενταχθεί στις σχετικές δημοτικές λίστες. Εθελοντές και δημοτικοί υπάλληλοι εργάστηκαν πυρετωδώς για τον σκοπό αυτό, με κέρδος το χαμόγελο και τις ευχές που εισέπραξαν από τους παραλήπτες. Έτσι, σήμερα το γιορτινό τραπέζι σε πολλά σπίτια έχει και τη δημοτική συνεισφορά.

Ταυτόχρονα, σχεδόν όλοι δήμοι της Αττικής, έχουν ενεργοποιήσει τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης, για όποιον δημότη τους αισθανθεί απομόνωση μέσα στο γιορτινό κλίμα της Πρωτοχρονιάς ή για να αποφορτιστεί μια στιγμή ψυχολογικής έντασης ή εκείνης της μελαγχολίας, που πολλές φορές επιφέρουν οι γιορτές, ιδιαίτερα το διάστημα αυτό, που πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να το περάσουν κλεισμένοι στο σπίτι τους ή οι ηλικιωμένοι που την πρώτη ημέρα του χρόνου αναγκάζονται από την πανδημία, να την περάσουν μακριά από τα εγγόνια τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι δήμοι της Αττικής έκαναν τη δική τους προσπάθεια και σε άλλους τομείς, ώστε μέσα σε αυτές τις τόσο ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες, να διατηρηθεί ζωντανό το πνεύμα των ημερών και η χαρά για τη νέα χρονιά. Κάλαντα δεν είχε φέτος, ωστόσο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι περισσότεροι δήμοι φρόντισαν και γι’ αυτό, καθώς δάσκαλοι και μαθητές των Ωδείων δημιούργησαν βιντεάκια με τα κάλαντα, που μεταδίδονται μέσω των επίσημων ιστοσελίδων και των social media.

Παράλληλα, οι Φιλαρμονικές όσων δήμων διαθέτουν, γέμισαν με μουσικές και κάλαντα τους δρόμους, τις πλατείες και τις γειτονιές των πόλεων. Ακόμη και τα τρενάκια κάποιων δήμων της Αττικής, που τα προηγούμενα χρόνια γέμιζαν τα βαγόνια τους με παιδιά, φέτος ανέλαβαν έναν άλλο ρόλο, αυτό της μεταφοράς των μουσικών στους δρόμους των πόλεων.

Αυτή η Πρωτοχρονιά είναι αλλιώτικη από κάθε άλλη, όμως στην ανατολή του 2021 όλα δείχνουν πως θα είναι και μοναδική για τους δήμους της Αττικής, αφού η αισιοδοξία για τη νέα χρόνια που φέρνουν μαζί τους τα εμβόλια, φανερώνει πως του χρόνου τέτοια ημέρα η τόσο ιδιαίτερη φετινή Πρωτοχρονιά, θα αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση. 

Λαμπρή υποδοχή του 2021 σε Αθήνα και Πειραιά 

Ο Δήμος Αθηναίων καλωσόρισε το νέο έτος με ένα εντυπωσιακό show, το οποίο περιελάμβανε πολύχρωμα πυροτεχνήματα και προβολές βίντεο. 

«Το 2021 να είμαστε όλοι υγιείς. Όλοι νικητές. Να είμαστε καλά και επιτέλους μαζί. Στο χέρι μας είναι. Καλή χρονιά!», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Με λαμπρότητα υποδέχθηκε και ο Δήμος Πειραιά το 2021 καθώς ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων με φόντο το λιμάνι «φώτισε» τον ερχομό του νέου έτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή