Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης της επιτροπής των ειδικών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, προκειμένου να «λυθεί» ο γρίφος του ανοίγματος των σχολείων. Η επιτροπή είχε συνεδριάσει την προηγούμενη Τρίτη και δεν είχε λάβει κάποια τελική απόφαση, για το πότε θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία. Ωστόσο, είχε καθορίσει ως νέα ημερομηνία επανεξέτασης των δεδομένων τη σημερινή.

Πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, είχαν αναφέρει ότι η πλειονότητα των επιστημόνων είχε ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων το συντομότερο δυνατόν, εφ’ όσον όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει ανακοινώσει το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, εξηγώντας πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας την τρέχουσα εβδομάδα, έχει να κάνει με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία τη συγκεκριμένη ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή