«Παρών» τελικά στην ορκωμοσία ο Αρχιεπίσκοπος

«Παρών» τελικά στην ορκωμοσία ο Αρχιεπίσκοπος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά θα δώσει «το παρών» στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρά τη σύγχυση που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Αθηναγόρα.

Σε επικοινωνία του «kathimerini.gr» με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρη Κονιδάρη, τονίστηκε πως ο κ.κ. Ιερώνυμος θα παρευρεθεί κανονικά στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει την πρώτη ορκωμοσία. 

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας είχε τονίσει πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία καθώς δεν είθισται να «ορκίζει υπουργούς».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος χαρακτήρισε ευπρόσδεκτη την ενδεχόμενη επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό για το ζήτημα των εκκλησιών τα Θεοφάνια ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ωστόσο ερωτηθείς για το εάν ο προκαθήμενος της εκκλησίας θα βρίσκεται στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, ανέφερε πως «δεν είθισται ο αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς». Την ορκωμοσία αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ.κ. Αθηναγόρας χαρακτήρισε το «αντάρτικο» της εκκλησίας ειρηνικό και ανέφερε πως τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνουν συμπλοκές στους ναούς. Ανοίγουμε τους ναούς, οι πιστοί που θέλουν να έρθουν να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο. Δεχόμαστε μια επίθεση και μέσα από την εκκλησία ότι τα έχουμε κάνει πλακάκια με τους εκάστοτε κυβερνώντες. Είμαι έτοιμος να πληρώσω τα 1.500 ευρώ», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Μητροπολίτης «αφού η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά τηρήσαμε τα μέτρα, γιατί να μην το κάνουμε τώρα;».

Λίγο αργότερα, ο εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε επίσης

Ιερή ανταρσία για Θεοφάνια – Στο ΣτΕ προσφεύγει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή