Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αστυνόμευση των ναών

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αστυνόμευση των ναών

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, ενώ θα ακούγονται από τα περιπολικά ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών», τονίζουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ενόψει του αυριανού εορτασμού των Θεοφανείων.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους πολίτες. Πρέπει όλοι να δείξουν την ανάλογη ευθύνη στην κοινή προσπάθεια για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Σημειώνεται ότι οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές είναι σε συνεχή συνεννόηση με ιεράρχες. Τέλος, πρόκειται απόψε να πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Μήνυμα Μητσοτάκη

Μήνυμα προς την Εκκλησία «να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία», έστειλε ο πρωθυπουργός προς τον Αρχιεπίσκοπο, κατά το σύντομο τετ α τετ που είχαν το πρωί της Τρίτης, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ιερώνυμο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης, όπως σημειώνεται, «τόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα».

Ο Αρχιεπίσκοπος, πάντως νωρίτερα, μετά το πέρας της ορκωμοσίας του πρώτου «γκρουπ» των υπουργών, είχε εκπέμψει – εμμέσως πλην σαφώς – μήνυμα στον απόηχο της αντιπαράθεσης Πολιτείας – Εκκλησίας, ευχόμενος «καλή συνεργασία»

Από την πλευρά του, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, σχετικά με τη στάση που τηρεί η Εκκλησία, εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα θα πάνε καλά», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για τη σύγκρουση των δύο πλευρών είχε σταθεί η χθεσινή ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία τόνιζε ότι δεν συναινεί στα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Σάββατο, ζητώντας, παράλληλα άνοιγμα των ναών για την γιορτή των Θεοφανείων. Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου είχε απαντήσει ότι «οι νόμοι δεν μπορεί να εφαρμόζονται κατά το δοκούν». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή