Μαραθώνια κατάθεση Στουρνάρα για Novartis

Μαραθώνια κατάθεση Στουρνάρα για Novartis

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαραθώνια κατάθεση, με την κυριολεξία του όρου, η οποία κράτησε έντεκα ώρες έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, που διερευνά την πολιτική και δικαστική διαχείριση της ενοχοποίησης δέκα πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ιδίου στην υπόθεση με τις δωροληψίες της Novartis

Η υπόθεση Novartis στην οποία ενεπλάκη το όνομα και του Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς στοιχεία, αποτελεί το βασικό πυλώνα των ερευνών που διενεργούνται μετά την απόφαση της Βουλής για παραπομπή με τις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και άλλα μη πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Στουρνάρας, για τον οποίο η υπόθεση έχει ήδη μπει στο αρχείο, κατέθεσε -σύμφωνα με πληροφορίες- πληθώρα στοιχείων για να αποδείξει την ύπαρξη σκευωρίας για την ενοχοποίηση των πολιτικών και για τις μεθόδους πιέσεων που του ασκήθηκαν σε πολλά επίπεδα, τόσο στον ίδιο όσο και στην σύζυγό του Λίνα Νικολοπούλου, το όνομα της οποίας επίσης ενεπλάκη, χωρίς στοιχεία σε διάφορες υποθέσεις από τις οποίες και έχει είτε αθωωθεί είτε οι υποθέσεις έχουν μπει στο αρχείο.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά την πολύωρη κατάθεση του στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, δεν προέβη σε δηλώσεις, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η κατάθεση του υπήρξε εμπεριστατωμένη και τα στοιχεία που εισέφερε στη δικαιοσύνη επί όλου του φάσματος της υπόθεσης εκτιμάται ότι είναι σημαντικά.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είχε άλλωστε, από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής του στην υπόθεση με τις δωροληψίες της Novartis, αντιδράσει έντονα και είχε καταγγείλει ως σκευωρία την όλη υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή