Λιμενικό για το επεισόδιο στα Ίμια: Μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό σκάφος

Λιμενικό για το επεισόδιο στα Ίμια: Μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό σκάφος

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση για το επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού και τουρκική ακταιωρό εξέδωσε το Αρχηγείο του Σώματος, σημειώνοντας υπήρξε παρενόχληση από την τουρκική πλευρά.

Συγκεκριμένα το Λιμενικό αναφέρει πως τις πρωινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Παράλληλα, επισημαίνει πως το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Νωρίτερα, αναφερόμενη στο επεισόδιο, η Διοίκηση Ακτοφυλακής της Τουρκίας έκανε λόγο για «παραβίαση των χωρικών της υδάτων από στοιχεία της ελληνικής ακτοφυλακής» και για «ελιγμούς παρεμπόδισης που απομάκρυναν τα δύο αυτά στοιχεία». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή