ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισήγηση για άνοιγμα δημοτικών και στις «κόκκινες» περιοχές

Εισήγηση για άνοιγμα δημοτικών και στις «κόκκινες» περιοχές

Θετική ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της πλειοψηφίας των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, δεν ήταν ομόφωνη.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στην υπόλοιπη χώρα είχε ανακοινωθεί και επίσημα το μεσημέρι από το υπουργείο Παιδείας.

Σε καθεστώς σκληρού lockdown βρίσκονται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, Νέδα, Αγιοχώρι και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Αύριο «κληρώνει» για click away, γυμνάσια και λύκεια

Παράλληλα, όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, η αυριανή νέα σύσκεψη θα αξιολογήσει τα δεδομένα και για τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, το click away για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, τα βιβλιοπωλεία και γενικότερα, ό,τι λειτουργούσε κατά την εορταστική περίοδο.

Σε σχετικές ανακοινώσεις πρόκειται να προβεί στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.