Νεφώσεις και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες το Σάββατο

Νεφώσεις και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες το Σάββατο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές σε μεγάλο τμήμα της χώρας, παροδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά αναμένονται το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται, πάντως, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου:

Προβλέπονται τοπικές βροχές ή παροδικές καταιγίδες στα δυτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 27 βαθμούς), 15 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις και στα βόρεια από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα νωρίς το πρωί και λίγες νεφώσεις στη συνέχεια αναμένονται στην Αττική. Τις βραδινές ώρες αναμένονται υψηλά ποσοστά υγρασίας, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με παροδικές βροχές δείχνει η πρόγνωση για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή