Κύπρος: Απεβίωσε από κορωνοϊό ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου

Κύπρος: Απεβίωσε από κορωνοϊό ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου

46" χρόνος ανάγνωσης

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοίνωσε ότι σήμερα Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, απεβίωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Γρηγορίου, θα τελεσθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας Παλλουριωτίσσης και ώρα 10.00. Της κηδείας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου. Το πρωί, θα τελεσθεί όρθρος και θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως αυτού.

Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης γεννήθηκε το 1950 στη νήσο Χίο. Τον Μάϊο του 2014 χειροτονήθηκε σε Διάκονο και Πρεσβύτερο και ακολούθως χειροθετήθηκε σε Αρχιμανδρίτη. Διετέλεσε Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννου. Τον Ιανουάριο του 2018 διορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο ως Αρχιγραμματέας αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γρηγόριος διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό στις 17 Δεκεμβρίου 2020. Στις 26 Δεκεμβρίου εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, πριν δύο μέρες διασωληνώθηκε και εκοιμήθη σήμερα το πρωί, στις 06.15.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου