Παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων από κάτοικο της Καλύμνου

Παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων από κάτοικο της Καλύμνου

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων κατηγορείται μία γυναίκα, κάτοικος Καλύμνου, που συνελήφθη από στελέχη του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία της κατηγορούμενης όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 56 αρχαία πήλινα αντικείμενα ενάλιας προελεύσεως και κυρίως αμφορείς, αγγεία και κύπελλα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02, εκτιμάται ότι πολλά από αυτά κατατάσσονται στην Υστερορωμαϊκή – Βυζαντινή – Μεταβυζαντινή περίοδο και παραδόθηκαν σε αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση – χρονολόγηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή