Ν. Κουγιουμτζής: Φόβοι ότι δεν θα ανοίξει ποτέ το 25% των καταστημάτων

Ν. Κουγιουμτζής: Φόβοι ότι δεν θα ανοίξει ποτέ το 25% των καταστημάτων

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πίσω από τα κλειστά ρολά κρύβονται χιλιάδες δράματα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Νίκος Κουγιουμτζής, κρούοντας παράλληλα τον κίνδυνο «να μην ανοίξει ποτέ το 25% των καταστημάτων» εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, μετά από 4 μήνες καραντίνας μέσα στο 2019 και ο εμπορικός κόσμος ήλπιζε ότι στις γιορτές θα ήμαστε ανοιχτά» εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, ειδικά οι έμποροι ενδυμάτων και υποδημάτων  «φόρτωσαν εμπόρευμα», αλλά το «μπρος – πίσω της κυβέρνησης έχει προκαλέσει ανησυχία, έχει φέρει απόγνωση και απογοήτευση στον κλάδο».

Μάλιστα, ο κ. Κουγιουμτζής έκανε λόγο για «παλινωδίες, που λένε ότι δεν υπάρχει σχέδιο και τα θύματα είναι οι επιχειρηματίες».

«Διάφορες υποχρεώσεις – στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε- τρέχουν, σωρεύονται» τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «ένα μέρος τους πρέπει να κουρευτεί, διότι δεν γίνεται αλλιώς». «Το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με την επιστρεπτέα προκαταβολή» πρόσθεσε. 

Λύση το click in shop

Για τη λύση του click in shop, ο κ. Κουγιουμτζής εμφανίστηκε θετικός, λέγοντας μάλιστα πως το έχουν προτείνει εδώ και μέρες, καθώς είναι αποτελεσματικό, ενώ παράλληλα προστατεύεται η δημόσιο υγεία. 

«Ο πελάτης δεν μπορεί να πάρει χωρίς να δοκιμάσει. Μην βλέπουμε πάλι τις απίστευτες εικόνες να δοκιμάζουν εμπορεύματα στα πεζοδρόμια» επιχειρηματολόγησε.

Εισήγηση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου

Σημειώνεται ότι την επαναλειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο του click away –παραγγελία δηλαδή μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος ή μέσω τηλεφώνου και παραλαβή σε προκαθορισμένη ώρα έξω από το κατάστημα–, καθώς και με την εφαρμογή του μοντέλου click in shop –αγορές με ραντεβού μέσα στο κατάστημα– για τα εμπορικά καταστήματα των κλάδων ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος, από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, πρόκειται να εισηγηθεί το υπουργείο Ανάπτυξης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμούν ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εκφράσει αντιρρήσεις στην παραπάνω πρόταση, αλλά τονίζουν ότι την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός. Θεωρούν δε πως εάν δεν επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο άμεσα, δεν θα υπάρχει επιστροφή ούτε για τον κλάδο, αλλά ούτε για την ίδια την εθνική οικονομία. Εάν τελικώς γίνει αποδεκτή η εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης, τότε εκτιμάται ότι θα περιορίσει σημαντικά τις απώλειες που θα έχει η αγορά, ειδικά καθώς από χθες ξεκίνησαν οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες για την ώρα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή