Ισχυρές σεισμικές δονήσεις στη Δυτική Ελλάδα

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις στη Δυτική Ελλάδα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ έγινε αισθητή περίπου δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο πρώτος σεισμός εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο.

Επιπλέον, λίγο μετά τις 00:30 σημειώθηκε μετασεισμός 4,2 ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο μετασεισμός εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 14 χιλιόμετρα.

Οχήματα της Πυροσβεστικής έκαναν περιπολίες σε περιοχές της Ναυπακτίας και της Φωκίδας για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από τις σεισμικές δονήσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος. Εργασίες πραγματοποιήθηκαν για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή