Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Είσοδος στη χώρα χωρίς τεστ για όσους θα το έχουν

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Είσοδος στη χώρα χωρίς τεστ για όσους θα το έχουν

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε καμία περίπτωση δε θα γίνει προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας» το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο διευκρινίσεων για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως στόχο να κινητοποιηθεί η Ευρώπη προς συντονισμό σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τόσο το πιστοποιητικό όσο και τα rapid tests αποτελούν δύο «εργαλεία» που δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται μετακινήσεις το καλοκαίρι του 2021, δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε τεστ, ωστόσο μένει να φανεί από τις αποφάσεις της επιτροπής εάν αυτό θα ισχύει για όλους. Όσοι θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα περνούν ελεύθερα.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι φέτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον Τουρισμό.

Παρ’ όλα αυτά, επισήμανε ότι οι συνήθειες των καταναλωτών έχουν αλλάξει, υπάρχει υγειονομική αβεβαιότητα και κανείς πια δεν κλείνει ταξίδι 6 ή 8 μήνες πριν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή