«Μιλούν» οι κάμερες για τους δράστες στο μετρό της Ομόνοιας

«Μιλούν» οι κάμερες για τους δράστες στο μετρό της Ομόνοιας

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας στην οποία να φαίνονται καθαρά τα πρόσωπα των δύο νεαρών που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια ψάχνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προκειμένου να πετύχουν την ταυτοποίησή τους. Μέχρι τις απογευματινές ώρες χθες είχαν καταφέρει να συνθέσουν τις κινήσεις και την πορεία τους, από τη στιγμή που μπήκαν στο δίκτυο του μετρό έως την έξοδό τους από αυτό. Οχι όμως και να απομονώσουν ένα καρέ στο οποίο να είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπά τους. Προέκυψε ενδεικτικά ότι επιβιβάστηκαν σε συρμό στον σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι με κατεύθυνση προς την Ομόνοια.

Ο 52χρονος σταθμάρχης, αντίστοιχα, επιβιβάστηκε στο τρένο από τον σταθμό «Ανθούπολη». Πριν το τρένο φθάσει στην Ομόνοια, ο άτυχος υπάλληλος έκανε παρατήρηση στους δύο νεαρούς αρχικά επειδή είχαν ανεβάσει τα πόδια τους στα απέναντι καθίσματα, ενώ στη συνέχεια τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα. Εκείνοι αντέδρασαν βρίζοντας και φτύνοντάς τον. Οταν ο 52χρονος αποβιβάστηκε από τον συρμό στην Ομόνοια, εκείνοι τον ακολούθησαν. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, αρχικά δέχτηκε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια, οι δύο νεαροί άρχισαν να χτυπούν με κλωτσιές τον άτυχο άνδρα, όπως έχει αποτυπωθεί στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό οι δύο νεαροί δεν αποχώρησαν από τον σταθμό. Αλλαξαν αποβάθρα και ατάραχοι συνέχισαν το δρομολόγιο με τελικό σταθμό αποβίβασης το Μοναστηράκι. Στην κατάθεσή του, ο 52χρονος περιέγραψε τους δράστες ως νεαρούς ηλικίας 17 έως 25 ετών, οι οποίοι μιλούσαν καλά ελληνικά. Στη διάρκεια του επεισοδίου, μάλιστα, ο ένας φέρεται να προέτρεψε τον άλλο να σταματήσει να χτυπάει τον σταθμάρχη λέγοντάς του «έλα, αδελφέ, πάμε». Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συγκεντρώνουν βίντεο από κάμερες και εκτός των σταθμών τόσο στον Αγιο Αντώνιο όσο και στο Μοναστηράκι. Φιλοδοξούν να εντοπίσουν στοιχεία για τις κινήσεις τους ικανά να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο 52χρονος υπάλληλος του μετρό περιέγραψε την επίθεση: «Ο ένας ήρθε από πίσω, μου τράβηξε μια μπουνιά στο κεφάλι και στο σαγόνι, με ρίξανε κάτω και στη συνέχεια με βάραγαν και με κλώτσαγαν. Θυμάμαι ότι φώναζα “φτάνει” και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος». 

Τα περιστατικά επιθέσεων είναι πολύ συχνά, αναφέρουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και προσθέτουν ότι προσέρχονται στην εργασία τους χωρίς να ξέρουν αν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους μετά τη λήξη της βάρδιας ή στο νοσοκομείο. Από την πλευρά της, η διοίκηση των ΣΤΑΣΥ δηλώνει ότι θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων τους, ενώ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και κυρίως απέναντι στους εργαζομένους πρώτης γραμμής σε αυτά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή