Η ΕΟΕ παρέπεμψε στην Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ την καταγγελία της Σ. Μπεκατώρου 

Η ΕΟΕ παρέπεμψε στην Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ την καταγγελία της Σ. Μπεκατώρου 

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας παρέπεμψαν την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης. Ο φερόμενος ως δράστης Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ και εκπροσωπεί στο Ολυμπιακό Κίνημα την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.  

Οι κ.κ. Καπράλος και Κολυμπάδης έστειλαν την υπόθεση στον πρόεδρο της ΕΦΙΠΗΔ Γιώργο Λενό με τη διαδικασία του κατεπειγόντως, και ζήτησαν να κληθούν άμεσα οι δύο εμπλεκόμενοι καθώς αυτή η υπόθεση αποτελεί κατάφορη παραβίαση του Φιλάθλου Πνεύματος και των ιδανικών που πρεσβεύει ο Ολυμπισμός.  

Η Επιτροπή Φίλαθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (ΕΦΙΠΗΔ) της ΕΟΕ, μεταξύ άλλων, επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος κάθε υπαίτιου για παράβαση του Φίλαθλου Πνεύματος και των θεμελιωδών αρχών και κανόνων αθλητικής ηθικής και δεοντολογίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τον Ολυμπιακό Καταστατικό Χάρτη, τους κανονισμούς της ΔΟΕ και τους εγκεκριμένους από την Ολομέλεια κανονισμούς της. 

Στο μεταξύ, νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο οποίος είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και Ολυμπιονίκης στο πόλο, είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη στήριξή του προς το «χρυσό» κορίτσι της ελληνικής ιστιοπλοΐας. 

Η ανακοίνωση του κ. Σπύρου Καπράλου:  

«Με τη Σοφία και την κάθε Σοφία 

Ως, μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και σαν αθλητής-Ολυμπιονίκης, αισθάνομαι οργισμένος με όσα κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης μας Σοφία Μπεκατώρου  για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ως μέλος της Εθνικής ομάδας ιστιοπλοϊας. 

Η Σοφία μίλησε για τη βία που υπέστη και για τις ολέθριες ψυχικές συνέπειες που είχε από την  κακοποίησή της όλα αυτά τα χρόνια. Πήρε μια γενναία απόφαση με μεγάλο ψυχικό κόστος. Και εμείς, όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό οφείλουμε να σταθούμε πλάι της, να απαιτήσουμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης  χωρίς να την αμφισβητήσουμε και να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην χρειάζεται στο μέλλον να περάσουν τόσα πολλά χρόνια για να βρουν το θάρρος οι νέοι αθλητές να καταγγείλουν παρόμοια τραυματικά γεγονότα. 

‘Όπως δήλωσα και κατά τη διάρκεια της ημερίδας Start to Talk οφείλουμε να δημιουργήσουμε στον αθλητισμό, ένα περιβάλλον ασφαλές, ηθικό, αξιοπρεπές και καθαρό. Μόνο έτσι θα μπορέσουν οι γονείς να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τη νέα γενιά κοντά στον αθλητισμό. Δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες που θα αποτρέπουν κάθε παραβατική συμπεριφορά, κάθε πράξη ανήθικη και κακόβουλη. 

Η Σοφία, βρήκε το σθένος να μιλήσει ανοικτά για την κακοποίησή της και η αναγνώριση του σθένους της δεν είναι μόνο αυτονόητη αλλά και επιβεβλημένη. Είμαι στο πλευρό της και θα την στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Παροτρύνω δε και άλλους αθλητές να αρχίσουν να μιλούν ελεύθερα και ανοικτά. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκαλυφθούν όλα τα κακώς κρυμμένα θέματα γενικότερης βίας, σεξουαλικής, λεκτικής, ψυχολογικής και οικονομικής στον αθλητισμό».

Διαβάστε επίσης:

Παρεμβαίνει η Εισαγγελία για τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Ο άνδρας που φέρεται να κακοποίησε τη Σ. Μπεκατώρου

Στον εισαγγελέα η υπόθεση Μπεκατώρου

Η Σοφία Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη: «Δεν σταματούσε ό,τι κι αν του έλεγα»

Σπάει η σιωπή: Διεθνής αθλήτρια του πόλο καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση

Κυρ. Μητσοτάκης: Να κάνουν όλοι το «πρώτο βήμα» της Σ. Μπεκατώρου

Λ. Μενδώνη: Παράδειγμα η Σ. Μπεκατώρου για όσες έχουν υποστεί κακοποίηση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή