ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο προπονητής της Μπεκατώρου στo kathimerini.gr: Εάν μου μιλούσε θα αντιδρούσα

Ο προπονητής της Μπεκατώρου στo kathimerini.gr: Εάν μου μιλούσε θα αντιδρούσα

«Ο προπονητής μας ήταν 25 χρονών, αρκετά συναισθηματικός και άπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου στη Διαδικτυακή Ημερίδα, όπου μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίησή της. Ο τότε προπονητής της πρωταθλήτριας Ηλίας Μυλωνάς σήμερα είναι 47 ετών και, με δηλώσεις του στο kathimerini.gr, αναφέρεται με θαυμασμό στο ψυχικό σθένος της παλαιάς αθλήτριάς του.

«Μόλις το άκουσα την πήρα αμέσως τηλέφωνο. Την ρώτησα ποιος είναι. Με τη Σοφία είμαστε σαν αδέλφια. Τη ρώτησα γιατί δεν μου είχε πει τίποτα. Εάν μου έλεγε δεν θα το άφηνα να περάσει έτσι. Θα αντιδρούσα έντονα. Ίσως γι΄ αυτό δεν μου είπε γιατί με ξέρει καλά», μας λέει, και γυρίζει τον χρόνο πίσω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1998. 

«Είχαμε κερδίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Η Σοφία δεν άφησε κανέναν να καταλάβει τι έγινε εκείνο το βράδυ. Αυτό δείχνει την τρομερή δύναμη ψυχής της. Δεν μίλησε για να μη θέσει σε κίνδυνο τη δουλειά μας και ό,τι είχαμε πετύχει. Προτίμησε να το θάψει μέσα της και να συνεχίσουμε», υπογράμμισε.

Όταν η καταγγελία του «χρυσού κοριτσιού» της ιστιοπλοΐας είδε το φως της δημοσιότητας, ο καταξιωμένος προπονητής τηλεφώνησε αμέσως στην Ολυμπιονίκη. «Αφού τη ρώτησα γιατί δεν μου το είπε ώστε να πράξω ανάλογα, της έδωσα συγχαρητήρια που βρήκε τη δύναμη για να μιλήσει ύστερα από τόσα χρόνια. Προτίμησε να μη κάτσει στις δάφνες της δόξας αλλά να αναφερθεί στο περιστατικό ώστε να βοηθήσει και άλλες γυναίκες. Τώρα ένιωσε έτοιμη να μιλήσει, και το έκανε. Το έβγαλε από πάνω της και ανακουφίστηκε», μας είπε ο Ηλίας Μυλωνάς. 

Μέσα στην εβδομάδα θα συγκληθεί η Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου

Μετά την επώνυμη καταγγελία της Ολυμπιονίκου, κας Σοφίας Μπεκατώρου και όλων των άλλων στη συνέχεια καταγγελλομένων, η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας – Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. έχει επιληφθεί του ζητήματος σύμφωνα με το άρθρο 22 του ισχύοντος Καταστατικού της Ε.Ο.Ε. , όπως αυτό επικυρώθηκε με το Ν.4639/2019 και τροποποιήθηκε με το Ν.4726/2020 ως επίσης και το άρθρο 130 Περί Φιλάθλου Πνεύματος του Ν.2725/1999 όπως ισχύει, καθώς και τις διατάξεις του ψηφισθέντος το 2020 Κώδικα Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. 

«Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία, εφόσον ισχύουν, αποτελούν κατάφορη παραβίαση του Φιλάθλου Πνεύματος τόσο ως πρόεδρος της ΕΦΙΠΗΔ, όσο και ως άνθρωπος, που επί σειρά ετών διακονώ τις αρχές της δικαιοσύνης ως νομικός, έκρινα απαραίτητο ότι πρέπει καταρχήν να κλιθούν άμεσα οι εμπλεκόμενοι στην Επιτροπή που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος με σκοπό να καταθέσουν την άποψή τους. Η κακοποίηση ενός ανθρώπου είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά, δεν έχει θέση στον αθλητισμό ούτε στην κοινωνία. Από πλευράς μου θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ Γιώργος Λενός.     

Λόγω του κατεπείγοντος η Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Γιατί μίλησε τώρα η Σοφία Μπεκατώρου

Σε κατάθεση την Τετάρτη η Σ. Μπεκατώρου