ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο λόφος του Στρέφη γίνεται ξανά τόπος αναψυχής

Ο λόφος του Στρέφη γίνεται ξανά τόπος αναψυχής

Το πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για να αλλάξει όψη και χρήση ο λόφος του Στρέφη πραγματοποιείται με την εκπόνηση μελέτης για τα έργα ανάπλασης της έκτασης 50 στρεμμάτων με χρηματοδότηση της εταιρείας Prodea Investments που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ακινήτων. Η εταιρεία συμμετέχει στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων, μέσω του οποίου πολίτες, φυσικά πρόσωπα, εταιρείες ή φορείς αναλαμβάνουν το κόστος κάποιας μικρής ή μεγάλης παρέμβασης στην πόλη, σε συνεννόηση με τον δήμο. 

Η συγκεκριμένη εταιρεία, στο πλαίσιο των δράσεων της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, πρότεινε στον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει το κόστος της προμελέτης και μέρος του κόστους υλοποίησης των έργων, τα οποία στη συνέχεια θα εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου. «Στην επιτροπή για την εκπόνηση της προμελέτης συμμετέχουν τέσσερις υπάλληλοι του δήμου από διαφορετικές υπηρεσίες έτσι ώστε να δίνεται η κατεύθυνση όσον αφορά τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, Σάκης Κολλάτος. 

Ο λόφος του Στρέφη γίνεται ξανά τόπος αναψυχής-1Oπως επισημαίνει στη συνέχεια, ο Δήμος Αθηναίων θα επιλέξει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που προκρίνει από όσα θα περιλαμβάνονται στην προμελέτη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες και το κόστος. Προβλέπεται μεταξύ άλλων η δημιουργία παιδικής χαράς και γηπέδων, η τοποθέτηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού και η δημιουργία μονοπατιών. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από τον κ. Κολλάτο, απαιτείται να πραγματοποιηθούν και εργασίες για τη δημιουργία υποδομών όπως αρδευτικό δίκτυο. «Το συνολικό κόστος των έργων δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προβλεφθεί, ωστόσο με βάση την προμελέτη ο δήμος θα αποφασίσει ποιες παρεμβάσεις θα επιλέξει. Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί η προμελέτη να μας δεσμεύσει, δεδομένου μάλιστα ότι ο δήμος θα χρειαστεί να πληρώσει τμήμα του κόστους των εργασιών», τονίζει. Η σύνταξη της προμελέτης θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες, οπότε και με βάση τη διαδικασία διαβούλευσης από την πλευρά του δήμου, πριν από το τέλος του χρόνου να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης.   

Ο λόφος του Στρέφη γίνεται ξανά τόπος αναψυχής-2Ο λόφος του Στρέφη για πολλά χρόνια χρησιμοποιούνταν ως τόπος αναψυχής, βόλτας και διασκέδασης για τους κατοίκους του κέντρου και όχι μόνο, με τις παρέες να δίνουν συστηματικά ραντεβού στα δύο ουζερί – αναψυκτήρια που είχε. Oμως εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία έχει απαξιωθεί πλήρως, με πλήθος παραβατικών να βρίσκουν «κρησφύγετο» στην περιοχή, η οποία πλέον θεωρείται επικίνδυνη από τους περιοίκους. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσα από τη συνεργασία με την Prodea Investments, στο πλαίσιο του  προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», «ο λόφος, μπορεί και θα ξαναγίνει αυτό που ήταν πάντα. Μία διέξοδος από την πόλη μέσα στην πόλη».