ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό πολιτών 80 έως 84 ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό πολιτών 80 έως 84 ετών

Σε λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή στις 18:00 η πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες ηλικίας 80-84 ετών.

«Εδώ και λίγες ώρες οι πολίτες άνω των 80 ετών μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό COVID-19 μέσω του https://emvolio.gov.gr, των φαρμακείων και των ΚΕΠ. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν SMS με το ραντεβού που τους προτείνεται, αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης η οποία συνοδεύεται με γράφημα σχετικά με τους τρόπους που κλείνονται τα ραντεβού. Όπως αναφέρεται υπάρχουν τρεις τρόποι.

Οι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν ένα SMS στο οποίο θα αναφέρεται ένας κωδικός εμβολιασμού. Για να επιβεβαιωθεί το ραντεβού θα πρέπει μέσα σε 72 ώρες να στείλουν ένα SMS στο 13034 γράφοντας μόνο αυτόν τον κωδικό.

Όσοι δεν είμαι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να κλείσουν ραντεβού είτε μέσω της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr, είτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Μέχρι σήμερα 138.312 άτομα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

Διαβάστε επίσης:

Βήμα – βήμα με το βλέμμα στην Αττική

Μετάλλαξη κορωνοϊού: 26 κρούσματα και μηχανισμός επιτήρησης

Οι μεταλλάξεις του ιού στο «ραντάρ» των ειδικών