Την Πέμπτη η απολογία του 38χρονου προπονητή

Την Πέμπτη η απολογία του 38χρονου προπονητή

Αρνείται ο ίδιος τα καταγγελόμενα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Πέμπτη τελικά θα απολογηθεί ο προπονητής ιστιοπλοΐας από τη Σάμο που συνελήφθη μετά τις καταγγελίες ότι είχε σεξουαλικά κακοποιήσει προ δεκαετίας αθλήτρια έντεκα ετών, η οποία κλήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές και επιβεβαίωσε τα καταγγελθέντα.

Η αρχική καταγγελία και για το συγκεκριμένο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης έγινε από την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, όταν εκλήθη από τον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος διερευνά τις καταγγελίες της αλλά και κάθε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση με αφορμή τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Ο φερόμενος ως δράστης της κακοποίησης της αθλήτριας, όταν ήταν ανήλικη, αρνείται τα καταγγελλόμενα και εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, όπου μετήχθη, δήλωσε ότι «θα μάθετε όλη την αλήθεια», ενώ άφησε υπαινιγμούς για την οικογένεια της αθλήτριας που επιβεβαίωσε ότι είχε σεξουαλικά κακοποιηθεί, καταθέτοντας, όπως και συγγενικά της πρόσωπα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκε και εξετάστηκε ο έως πρότινος πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης της πριν από χρόνια, διαμαρτυρόμενος έντονα για την τοποθέτηση της Πανελλήνιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που είχε χαρακτηρίσει τις καταγγελίες Μπεκατώρου «δυσάρεστο περιστατικό».

Ο κ.Παπαδημητρίου προσερχόμενος  στο εισαγγελικό γραφείο δήλωσε την αποφασιστικότητα του να αποκαλυφθούν περιστατικά σεξουαλικής βίας και την ανάγκη κάθαρσης του χώρου της ιστιοπλοϊας. «Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα να βγεί να μιλήσει», δήλωσε ο κ.Παπαδημητρίου, προσερχόμενος στην εισαγγελία.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή