Χάρτης ECDC: Παραμένει «πορτοκαλί» και «πράσινη» η Ελλάδα

Χάρτης ECDC: Παραμένει «πορτοκαλί» και «πράσινη» η Ελλάδα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με «πράσινες» περιοχές είναι η Ελλάδα στον εβδομαδιαίο χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για τον κορωνοϊό την Πέμπτη.

Με πράσινο είναι χρωματισμένη η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Βάσει του χάρτη, πρόκειται για τις μόνες «πράσινες» περιοχές.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας των τεστ για την COVID-19 στις περιοχές αυτός βρίσκεται κάτω από το 4% σε διάστημα 14 ημερών, δηλαδή το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων είναι χαμηλότερο από 25 ανά 100.000 πληθυσμού.

Η υπόλοιπη Ελλάδα εμφανίζεται μεανοιχτό πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη. «Πορτοκαλί» εμφανίζονται επίσης η Φινλανδία και η Νορβηγία.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι χρωματισμένη με σκούρο πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα.

Σημειώνεται ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη. Οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης.

Οι χάρτες αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και τα νέα δεδομένα που αφορούν το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ανοίγουμε όταν τα κρούσματα υποχωρούν, περιορίζουμε όταν αναζωπυρώνονται

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η απάντηση στο ενδεχόμενο τρίτου κύματος και επιδείνωσης της κατάστασης θα είναι πάντα δυναμική. «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή, ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται» υπογράμμισε.

«Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται», επεσήμανε στην εισαγωγική τοποθέτησή του, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Καμπανάκι για την επιδημιολογική εικόνα – Εκτιμήσεις για 30.000 με 50.000 ενεργά κρούσματα

Η «κόκκινη» Αττική κρατάει κλειστά τα σχολεία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή