Πυρκαγιά στο Μάτι: Απερρίφθη για τρίτη φορά το αίτημα αναβάθμισης του κατηγορητηρίου

Πυρκαγιά στο Μάτι: Απερρίφθη για τρίτη φορά το αίτημα αναβάθμισης του κατηγορητηρίου

Πώς θεμελιώνει η Εισαγγελία την απόρριψη του αιτήματος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε για τρίτη φορά και από διαφορετικό εισαγγελέα το αίτημα του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη, ο οποίος είχε ζητήσει την αναβάθμιση της κατηγορίας για ορισμένους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής από πλημμέλημα σε κακούργημα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης που μελέτησε το νέο ανακριτικό αίτημα, κατέληξε σε απόρριψή του, καθώς έκρινε ότι δεν είχαν προκύψει νεότερα στοιχεία για τη θεμελίωση του, όπως άλλωστε είχαν κρίνει και προηγουμένως άλλοι δύο συνάδελφοί του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ανακριτής, κρίθηκε ότι δεν αποτελούν νέα πραγματικά περιστατικά που ανάγονται στο χρόνο διάπραξης των εξ αρχής διωχθέντων πλημμελημάτων και ως εκ τούτου κρίθηκε ότι δεν ήταν ικανά να θεμελιώσουν ενδεχόμενο δόλο, όπως απαιτεί ο νόμος.

Πάντως εισαγγελικές πηγές τόνιζαν, ότι η Εισαγγελία αν υπήρχαν τα απαραίτητα από τον νόμο στοιχεία, δεν είχε λόγο να μην προχωρήσει στην άσκηση βαρύτερων διώξεων για μια τόσο σοβαρή υπόθεση με 102 νεκρούς και δεκάδες άλλους τραυματίες και με κατεστραμμένες περιουσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή